L’equip de Núria Parlon, candidata a Primera Secretària del PSC, ha presentat un centenar d’aportacions per a debatre al Congrés que els i les socialistes catalanes celebraran els propers 4, 5 i 6 de novembre.

La candidatura de Núria Parlon ha realitzat aportacions als estatuts i a la ponència marc, i ha introduït una dotzena de propostes de resolució. Tal i com ella ha explicat: “Hem presentat propostes de resolució a àmbits com desenvolupament econòmic, reforma fiscal, transparència i rendició de comptes, i canvi climàtic. L’objectiu és situar al centre de l’agenda política canvis i reformes que redueixin la pobresa i la desigualtat; que atenguin a qui pitjor ho està passant i que posin en marxa una recuperació econòmica, social i mediambiental que no deixi ningú enrere, respectuosa amb la diversitat de la que gaudim a Catalunya i que tingui cura del nostre territori“.

A nivell estatutari, Parlon ha lliurat propostes dirigides a modernitzar el PSC. Ferma defensora de les primàries, i de consultar a les bases sobre decisions estratègiques del partit, Parlon defensa també la creació de figures com la de l’activista socialista, que trenca amb la disjuntiva militant o simpatitzant, la creació d’espais de diàleg i debat oberts a la ciutadania, o la invitació d’experts i expertes a les dinàmiques internes del partit, són algunes de les aportacions de la líder socialista. Així mateix, l’Alcaldessa de Santa Coloma ha fet propostes també respecte a la limitació de mandats i remuneració dels càrrecs públics del partit. El PSC necessita, en paraules de Parlon, “regenerar-se, tornar a connectar amb la societat catalana del segle XXI, i per aconseguir-ho, necessita canviar, modernitzar-se … un canvi arrelat als nostres valors fundacionals, i basat en la proximitat, el municipalisme, la transparència, l’ètica i la coherència. Hem de redefinir aliances, faciltar la reconnexió amb els nous moviments socials, amb la militància i la ciutadania.

Un altre dels eixos importants per a la candidata és el de la igualtat efectiva entre dones i homes. Per això, ha reclamat que els documents a debatre no siguin sexistes. A més, si Parlon guanya les primàries, que se celebraran el proper dissabte 15 d’octubre, convertirà el PSC en el primer partit amb igualtat real interna i externament. Les seves propostes: mesures per evitar la segregació horitzontal i vertical, defensa de llistes paritàries (50% d’homes i 50% de dones), i equilibri equidistant dels dos sexes als òrgans de decisió del partit. La proposta també recull el posicionament abolicionista del partit entorn la prostitució.

Finalment, respecte a la relació Catalunya i Espanya, Parlon proposa el reconeixement de Catalunya com a nació i la plurinacionalitat d’Espanya, l’assoliment d’un nou model de finançament que garanteixi els recursos suficients per a Catalunya, que inclogui la corresponsabilitat fiscal real, i faci compatible la solidaritat interterritorial amb un tracte fiscal equitatiu, just, transparent i que respecti el principi d’ordinalitat. Per aconseguir-ho, també reivindica canvis en la relació PSC-PSOE. El PSC és un partit autònom i sobirà, afirma la líder socialista. Vull garantir la seva singularitat i visibilitat.

La proposta de l’equip de Parlon també recull propostes per als diferents cicles vitals de les persones, a més d’altres que tracten sobre la diversitat, les persones amb discapacitat, la salut i la cultura.

El PSC no és un partit conformista. El meu compromís és sumar les diferents il·lusions i valors del socialisme. Vull modernitzar el PSC per modernitzar Catalunya”, ha manifestat Núria Parlon.

Propostes de resolució:

Aclariment sobre la posició de la “Via canadenca”